Menu
 
ETECH

Datanetwerken

In onze maatschappij die steeds digitaler wordt, speelt datacommunicatie een belangrijke rol. Ook binnen uw woning of bedrijf is datacommunicatie van cruciaal belang. Waarschijnlijk zal zonder deze datacommunicatie het grootste deel van uw werkzaamheden niet eens uitgevoerd kunnen worden. Datanetwerken zorgen ervoor dat u verbonden bent met uw collega’s en bedrijven aan de andere kant van de wereld. Dit geldt niet alleen voor uw computer, maar ook voor al het telefonische verkeer. Daarnaast werken ook inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabeveiliging en toegangscontrole via datzelfde datacommunicatie netwerk.

Wat is datacommunicatie nu precies?
Datacommunicatie is een verzamelnaam voor alle vormen van uitwisseling van informatie tussen bijvoorbeeld computers. Dit kunnen computers zijn die op hetzelfde kantoor staan, maar ook computers die op verschillende locaties staan of zelfs met computers die aan de andere kant van de wereld staan. Computers kunnen constant met elkaar in verbinding staan, maar kunnen ook contact maken met elkaar op het moment dat het nodig is om informatie uit te wisselen. Dit doet u bijvoorbeeld wanneer u een email verstuurt. Er zijn talloze verschillende technieken en mogelijkheden van datacommunicatie. Bij ETECH kunt u terecht voor advies, installatie, certificering en onderhoud van uw datacommunicatie netwerk.

Communiceren via datacommunicatie
Van oudsher zijn mensen gewend om met elkaar te communiceren en hiervoor methodes uit te vinden om elkaar over een grote afstand te kunnen bereiken. Waar in vroegere tijden gecommuniceerd werd met rooksignalen of tamtam, is communicatie in de tegenwoordige tijd razend snel geworden. Internet heeft hier een grote invloed op gehad. Via een netwerk dat wereldwijd gebruikt wordt is het mogelijk om op een snelle manier contacten te maken. Deed een brief naar Amerika er 20 jaar geleden nog 2 weken over om op de plaats van bestemming te komen? Tegenwoordig kan binnen enkele seconden een e-mail die u net getypt heeft al in de mailbox van de ontvanger zitten. Ook wanneer deze aan de andere kant van de wereld woont.
Doordat onze maatschappij steeds sneller wordt, is het ook belangrijk dat onze vormen van communicatie hierin meegaan. Datacommunicatie heeft zoveel voordelen te bieden dat het uit onze maatschappij ook helemaal niet meer weg te denken is. In de toekomst zullen er steeds snellere vormen van datacommunicatie uitgevonden worden. Dit alles om onze snelle maatschappij nog sneller en beter te kunnen maken. Vooral op zakelijk gebied kan dit voor u veel voordelen betekenen.

Glasvezel
Hoewel steeds meer mensen overstappen op het gebruik van glasvezelkabel zijn er ook nog voldoende huishoudens, bedrijven en instellingen waarbij datacommunicatie nog verloopt via de aloude en bekende internetkabel. Dit terwijl het gebruik van glasvezel voor uw bedrijf of instelling zoveel voordelen kan bieden. Glasvezel is een nog vrij nieuwe standaard in het dataverkeer. Vanwege de vele voordelen kiezen steeds meer bedrijven bij het gebruik van datacommunicatie voor glasvezel. Glasvezel staat dan ook goed bekend vanwege de ongekende mogelijkheden die datatransmissie via het glasvezel u biedt. Naast het feit dat glasvezel snel is, is glasvezel ook sterk, buigzaam, storingsvrij en behoudt het ook onder extreme omstandigheden zijn functie.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op voor een afspraak met een van onze adviseurs.

Certificaten

Uneto VNI
SBB
Noodverlichting Specialist
KvINL