Menu
 
ETECH

Camerabeveiliging

Onze huizen, kantoren en instellingen worden steeds beter beveiligd. Waarschijnlijk heeft u in uw huis ook wel een brandmelder hangen. En in het gebouw waar u werkt zal ook hopelijk goede brandbeveiliging zijn. Ook zijn steeds meer huizen, kantoren en instellingen voorzien van inbraakbeveiliging m.b.t. de ramen of deuren van de woning of het gebouw. Dit om te voorkomen dat ongenode gasten uw woning of pand kunnen betreden en waardevolle spullen meenemen. Echter, in een maatschappij die steeds digitaler wordt, is het fijn als u hier ook gebruik van zou kunnen maken als vorm van beveiliging. De camerabeveiliging is hiervoor de oplossing. Met een camerasysteem (CCTV) beschikt u over een paar extra ‘ogen’ op kantoor op de momenten dat u zelf niet aanwezig bent.

Waarvoor is camerabeveiliging geschikt?
Camerabeveiliging is geschikt voor iedereen die zijn of haar huis, kantoor of instelling wil beschermen tegen inbrekers. De camera heeft vooral een preventieve werking. Doordat de camera alles registreert kunnen inbrekers niet langer meer ongestoord hun werk gaan. De daders zijn vastgelegd op beeld, waardoor ze kunnen worden opgespoord en kunnen worden veroordeeld.

Hoe werkt camerabeveiliging?
De camera’s worden in uw huis, kantoor of instelling aangebracht op plaatsen die een goed overzicht bieden over de te beveiligen ruimte. De camera’s kunnen zowel binnen als buiten gehangen worden. Of u nu beelden wilt van uw parkeerplaats of van uw kantoor, alles is mogelijk. Voor elke vraag is er een geschikt systeem. De beelden die vanaf de strategisch gekozen plekken worden gemaakt zijn duidelijk, overzichtelijk en van haarscherpe kwaliteit. Deze beelden kunnen van cruciaal belang zijn als bewijsvoering van delicten.

Camerabeveiliging ook goed voor uw personeel
Met de geïnstalleerde camera’s beveiligt u niet alleen uw kantoor of instelling, maar ook uw personeel. Op steeds meer plaatsen is er sprake van geweld tegen personeel van instellingen of kantoren. Scholen, ziekenhuis, uitkeringsinstanties, winkels; regelmatig kunt u hierover in de krant lezen dat er wel sprake is geweest van overlast of geweld. Dit heeft als gevolg dat uw personeel zich minder veilig zal voelen op het werk en mogelijk zelfs ziek wordt als gevolg van agressief gedrag tegen deze werknemer. Dit alles kunt u voorkomen doordat u met de camerabeveiliging uw personeel goed in de gaten kunt houden. In geval van calamiteiten kunt u op deze manier ook snel ingrijpen, hulp inschakelen en uw personeel op deze manier beschermen.

Is camerabeveiliging altijd toegestaan?
In principe is camerabeveiliging altijd toegestaan. Echter zijn er wel een aantal regels waaraan u zich zal moeten houden. Deze regels komen voort uit het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens. De camera moet bijvoorbeeld geïnstalleerd worden met het doel om geweld tegen uw personeel te voorkomen en niet om het geweld verder uit te lokken. In dit geval voldoet de camera niet aan het doel waarvoor het is aangeschaft. Maar onder normale omstandigheden zal het doel bijna altijd duidelijk zijn en is de camerabeveiliging dus zeker toegestaan.

Contact

Nieuwegracht 8-03, 3763 LB Soest
Telefoonnummer: +31 355 885 022
(ma. t/m vr. 8.00 tot 17.00 uur)
service@etechsoest.nl

24/7 Storingsdienst

Certificaten

KvINL
Noodverlichting Specialist
SBB
Uneto VNI